У Києві планують встановити понад 200 модульних наземних укриттів

Читать на русском
У Києві планують встановити близько 250 модульних наземних укриттів. Наразі обирають місця для них.
misto.vn.ua

У Києві планують встановити близько 250 модульних наземних укриттів. Наразі обирають місця для них.

Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Скільки укриттів у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використанняСкільки у найбільших містах України заявлено укриттів та скільки з них реально готові до експлуатації – на інфографіці.

Місцеві адміністрації мають до 5 днів, щоб визначитись, де розмістити у столиці близько 250 модульних наземних укриттів. Таке рішення ухвалили сьогодні, 13 червня, на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Протягом 3-5 днів Департамент муніципальної безпеки КМДА спільно з Головним управлінням ДСНС України у місті Києві та головами районних адміністрацій столиці мають визначитися з кількістю необхідних для міста модульних наземних укриттів та місцями їх встановлення», – заявив Кличко.

Кличко уточнив, що наразі йдеться про придбання і встановлення 200-250 модульних бетонних укриттів, на які витратять 300 мільйонів гривень.

«Очільники районів також мають надати дані щодо необхідності встановлення таких модулів на територіях шкіл та дитячих садків, де відсутні підземні укриття», – додав мер столиці.

Нагадаємо, нещодавно у Києві закінчили перевірку укриттів. За результатами спеціальної комісії виявилось, що лише 15% придатні без суттєвих зауважень.

Також писали, що у столиці вилучатимуть із приватної власності укриття, якщо орендар перешкоджатиме їхньому використанню за призначенням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: