Україна вимагає від рф відкрити гуманітарні коридори з окупованих територій

Читать на русском
Україна звернулася до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою відкрити гуманітарні коридори для охочих виїхати з тимчасово окупованих територій.
Фото meta.ua

Україна звернулася до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою відкрити гуманітарні коридори для охочих виїхати з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє у Telegram міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Відзначимо, минулого тижня росіяни прийняли свій черговий «указ», спрямований на подальше обмеження прав українців на тимчасово окупованих територіях. Загарбники хочуть, щоб українці або стали росіянами, або виїхали з тимчасово окупованих територій.

Верещук наголосила, що примусова паспортизація або репресії не допоможуть перетворити українців на росіян. Та відзначила, що загарбники навряд чи надовго залишаться на цих територіях.

«Якщо вони хочуть депортувати з ТОТ українців, які не хочуть брати російські паспорти, то немає проблем», – додає вона.

Проте самі росіяни не випускають мешканців з окупації на підконтрольну Україні територію, в порушення міжнародного права та всупереч елементарним гуманітарним міркуванням.

«Тому, сьогодні Мінреінтеграції вкотре звернулось до російської сторони та Міжнародного Комітету Червоного Хреста з вимогою відкрити гуманітарні коридори. Для того, щоб українці з ТОТ могли виїхати на підконтрольну уряду України територію», – підсумувала міністерка.

Нагадаємо, указ путіна про можливу депортацію жителів окупованих територій, які відмовилися від громадянства Росії, ставить під загрозу життю тисяч українських громадян. Тому уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець рекомендував брати паспорти країни-терориста.

Раніше повідомлялося, що росіяни погрожують мирним жителям Херсона каральними діями через відсутність паспорта рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: