У Сєвєродонецьку росіяни, які нібито відновлюють місто, займаються мародерством

Читать на русском
У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку на Луганщині росіяни, які приїжджають нібито відновлювати місто, грабують квартири.
Радіо Свобода

У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку на Луганщині росіяни, які приїжджають нібито відновлювати місто, грабують квартири.

Про це в етері телемарафону повідомив начальник Сєвєродонецької міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

Він зазначив, що окупанти привозять людей на нібито відновлення міста, однак ті лише займаються мародерством.

«Вони створюють картинку по заміні вікон, батарей, а фактично відбувається мародерство квартир, які вціліли, в яких ще залишилося якесь майно. Та й не тільки квартир, а й громадських будівель. Є інформація, що заїхали нібито відновлювати школу, а вивезли звідти геть усе, включаючи електрочайники та інші прилади, що були у будівлі», – розповів Стрюк.

Наразі у Сєвєродонецьку проживає не більше 10 тисяч місцевих. Решта людей – це бригади так званих будівельників або переодягнені військові.

У місті складна ситуація з працевлаштуванням, загарбники використовують соцвиплати як привід примусити отримати російські паспорти. Найболючішим питанням ж залишається надання медичних послуг, адже воно знаходиться на рівні фельдшерської допомоги, що своєю чергою призводить до підвищення смертності.

Електрика є лише частково, а вода у будинках здебільшого не піднімається вище другого поверху і часто зникає.

Раніше повідомляли, що росіяни продовжують свавілля на тимчасово зайнятих територіях України. Так, у Луганській області відзначаються випадки виселення людей із власних осель.

Також писали, у кремлі заявили, що президент росії володимир путін нібито відвідав штаб угруповання військ на Херсонському напрямку, а також штаб національної гвардії в «ЛНР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: