Лукашенко образив Зеленського і знову запевнив, що Білорусь «не має наміру бути втягнутою у війну»

Читать на русском
Лукашенко звинуватив Україну в атаці на аеродром Мачулищі та назвав президента Володимира Зеленського образливим словом.
president.gov.by

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, коментуючи вибух на аеродромі Мачуліщі, образив президента України Володимира Зеленського.

«Висновок один. Я ще якось думав, що Україні потрібний мир, що Зеленський вболіває за свій народ. Президент Зеленський – просто гніда. Просто гнида! Такі операції не проводяться без погодження з керівником країни та головнокомандувачем. Це я вам говорю, як президент», – цитує Лукашенка Белта.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Гнида тому, що він бігає навколо Білорусі, надсилає до нас людей і просить, як я вже казав: «Давайте укладемо пакт про ненапад, давайте домовимося, у нас з вами немає жодних проблем». На що я казав: «Ми не збираємося нападати». – «Ні, давайте підпишемо договір під заступництвом Організації Об'єднаних Націй, що ви на нас не нападете». Ви чули всі ці заяви. І в цей час… Що ж, виклик кинутий», – додав він.

При цьому самопроголошений президент знову заявив, що «Білорусь не має наміру бути втягнутою у війну».

Нагадаємо, сьогодні Лукашенко підтвердив диверсію щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі. У диверсії він звинуватив «терориста українських спецслужб».

Про те, що Україна нібито пропонувала Білорусі «укласти пакт про ненапад», Лукашенко вже говорив наприкінці січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: