Заступник Резнікова подав у відставку на тлі скандалу із закупівлями продуктів

Читать на русском
Заступник міністра оборони Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку.
mil.gov.ua

Заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Олексій Резніков підтримав його прохання і направив подання до Кабміну.

Як йдеться на сайті Міноборони, Шаповалов вирішив звільнитися, щоб «загрози для стабільного забезпечення ЗСУ внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування».

Міноборони назвало маніпуляцією публікацію про закупівлі продуктів для армії та звернулося до СБУМіністерство оборони відреагувало на публікацію про закупівлю продуктів для військових за нібито завищеними цінами.

«Не зважаючи на те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В’ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла. Міністерство оборони України вважає, що такий крок дозволить зберегти довіру суспільства та міжнародних партнерів та забезпечити об’єктивність під час додаткових уточнень та можливих розслідувань», – заявили у міністерстві.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Олексій Резніков по пунктах прокоментував звинувачення на адресу Міноборони.

У НАБУ напередодні заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: