Українці найбільше довіряють ЗСУ та президенту – опитування

Читать на русском

Рівень довіри українців до ЗСУ та президента виріс за останній рік. Також українці довіряють волонтерам і стали краще ставитись до силових структур.
Фото: УНІАН

Серед соціальних інституцій найвищий рівень довіри українців до Збройних сил та президента.

Опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології.

Рівень довіри українців до ЗСУ за останній рік зріс із 72% до 96%. Баланс довіри-недовіри ЗСУ (тобто різниця між часткою тих, хто довіряє, та тих, хто ні становить +96%).

Після ЗСУ українці найбільше довіряють президенту та волонтерам. У грудні 2021 року президенту довіряли 27%, але за рік показник зріс до 84%. Довіра до волонтерів зросла з 68% до 84%.

Соціологи зазначили також, що є ознаки підвищення рівня довіри до силових структур: довіра до СБУ зросла з 29 до 63%, до Національної поліції – з 30 до 58%.

Також значно покращилося сприйняття уряду та Верховної ради. Довіра до уряду зросла з 14% до 52%, до парламенту – з 11% до 35%.

Довіра до українських ЗМІ за останній рік зросла з 32 до 57%. А от церкві українці почали довіряти менше.

«Ріст довіри до політичного керівництва та до силових структур в умовах війни є ще одним свідченням згуртування громадян у критичних обставинах. Суспільна згуртованість є одним з ключових факторів успішного опору ворогові. Важливо, що українці більше довіряють не лише ЗСУ, але і СБУ та Національній поліції, які виконують також дуже важливі функції. Важливим є не тільки покращення ставлення до Президента, але й покращення сприйняття Уряду та парламенту, оскільки ці інституції відіграють важливу роль у процесах організації життя країни в умовах війни, а також несуть відповідальність за реформування країни за європейськими зразками», – прокоментував заступник директора КМІС Анатолій Грушецький.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, кого українці назвали політиком 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: