Справа «Держінформ'юсту»: суд заочно заарештував підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього директора ТОВ «Зуївський енергомеханічний завод» Гната Кравченка. Його підозрюють у заволодінні понад 7,7 млн грн державного підприємства «Держінформ'юст».

Таке рішення 15 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Обрати щодо підозрюваного (Гната Кравченка – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановити ухвалу», – йдеться в рішенні.

Нещодавно Апеляційна палата ВАКС дозволила проводити заочне розслідування щодо Кравченка.

Як відомо, 27 квітня 2022 року НАБУ і САП повідомили про підозру ексгендиректору ДП «Держінформ'юст» Леоніду Богданову, його ексзаступникам Безпальку та Олені Нетишенській, а також керівнику приватної компанії «Астен-МН» Анні Пономаренко (Волощук) у заволодінні понад 7,7 млн грн.

За даними слідства, впродовж січня 2014 року – лютого 2015 року підозрювані уклали договори на постачання програмного забезпечення для відеоконференцзв'язку TrueConf територіальним органам юстиції і виконавчим службам. Фактично ж компанії, з якими уклали договори, послуги не надавали, а потреби в продукції на той момент взагалі не існувало. Внаслідок таких дій інтересам держави в особі «Держінформ'юст» завдано понад 7,7 млн грн збитків.

Нагадаємо, ВАКС визначив заставу ексгендиректору «Держінформ'юсту» Богданову. Його наразі судять за іншим епізодом заволодіння коштами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: