НБУ забрав ліцензію у «Мегабанку» та ліквідував його – подробиці

Читать на русском
Його віднесли до категорії неплатоспроможних через суттєві порушення в оцінюванні кредитного ризику, інсайдерське кредитування та невиконання плану докапіталізації.
Finbalance

Національний банк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати харківське АТ «Мегабанк».

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Як зазначається, рішення регулятор ухвалив 21 липня, керуючись вимогами статті 15 Закону «Про Національний банк України», статті 77 Закону «Про банки і банківську діяльність», статті 44 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Які зміни почали діяти щодо безготівкових розрахунків: роз'яснення НБУБезготівкові операції. Які зміни почали діяти за картковими розрахунками з 21 липня 2022 року.

Повідомлялося, що Національний банк 2 червня 2022 року відніс «Мегабанк» до категорії неплатоспроможних через суттєві порушення в оцінюванні кредитного ризику, інсайдерське кредитування та невиконання плану докапіталізації.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 7 червня почав приймати заявки від потенційних інвесторів на участь у відкритому конкурсі з виведення АТ «Мегабанк» із ринку.

При цьому, «Мегабанк» - це перший банк, на вкладників якого поширюється норма про повне відшкодування коштів на час дії воєнного стану.

Нагадаємо, що Україна вже місяць не може конфіскувати активи «дочок» російських банків.

Також нагадаємо, що в Україні не працює кожне п'яте відділення банку.

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк скасував кредитні канікули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: