Мер Краматорська розповів, в яких умовах доведеться людям жити взимку

Читать на русском
Взимку у жителів Краматорська, які ризикнуть залишитись у місті, не буде газу, опалення, води. У багатоповерхівках перестане працювати каналізація.

Взимку у жителів Краматорська, які ризикнуть залишитись у місті, не буде газу, опалення, води. У багатоповерхівках перестане працювати каналізація. Потужності електромереж за відсутності опалення не вистачить, аби обігріватися від електроприладів.

Про це йдеться у повідомленні мера Краматорська Олександра Гончаренка у Facebook.

За словами чиновника, з аналогічною ситуацією зіткнуться мешканці всіх міст Донецької та Луганської області, якщо ухвалять рішення залишитися та не евакуюються.

«На мить забувши про ракетні удари по місту, про близькість боїв і наступу хочу звернути увагу на побут. На побут краматорця, на який слід очікувати цієї зими. Це буде однозначно найскладніша зима для нас. Літня романтика закінчиться із першими холодами. Планувати, як пережити зиму потрібно вже зараз», - написав він.

Б'ють по мирному населенню: росіяни обстріляли Краматорськ зі «Смерчів»Вранці в неділю, 3 липня, війська рф обстріляли місто Краматорськ у Донецькій області з РСЗВ «Смерч».

За словами Гончаренка, що стосується багатоповерхового сектора, то дво-, трикімнатні квартири мають перетворитися на однокімнатні.

«Живемо в одній і тримаємо тепло від обігрівача (ні про які буржуйки в квартирах не може бути й мови). Кооперуємося з друзями, колегами чи сусідами. 1-2,-3 особи та живемо в одній кімнаті. Води не буде в будинку, але ми вже зараз працюємо над встановленням гусаків у дворах (плануємо 200 шт). Думайте, у що набирати і хто вам допоможе принести - ліфти не працюватимуть», - попередив мер.

Жителям приватного сектору вже зараз слід утеплити труби водопостачання на вході до будинку і зробити запас дров.

«Твердопаливні котли, вугілля, пелети – запасаємось. Підготуйте каміни, згадуйте про печі та все, що безпечно обігріває будинок. Говоріть із сусідами – діємо за принципом багатоповерхівок та заселяємося групами до будинків. Живемо у тій кімнаті, де є тепло та вода», - порекомендував він.

Водночас, Гонаренко зазначив, що кожен вирішує сам - виїжджати до інших регіонів чи ні.

«Якщо залишаєтеся з різних причин у місті – тверезо усвідомлюйте, в яких умовах ми з вами перебуватимемо цієї зими», – резюмував мер.

Нагадаємо, російські війська сьогодні вранці, 14 липня, завдали авіаракетних ударів по промисловій зоні Краматорська Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: