Зеленський призначив нового керівника Чернівецької ОВА: що про нього відомо

Читать на русском
Зеленський призначив Руслана Запаранюка головою Чернівецької обласної державної адміністрації замість Сергія Осачука.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Запаранюка новим головою Чернівецької обласної державної адміністрації замість звільненого раніше Сергія Осачука.

Відповідні укази № 485/2022 та № 486/2022 опубліковані на сайті Офісу президента.

«Призначити Запаранюка Руслана Васильовича головою Чернівецької обласної державної адміністрації», - ідеться в указі № 486/2022.

Як зазначається, під час зустрічі в Офісі президента Зеленський висловив переконання, що знання регіону та його специфіки допоможе Запаранюку успішно реалізувати поставлені перед ним завдання.

«В умовах воєнного стану через повномасштабне вторгнення рф пріоритетом для держави є злагоджена робота митниці, що не перешкоджає руху гуманітарних вантажів, облаштування пунктів пропуску на державному кордоні, надання соціальних послуг тимчасово переміщеним особам, які були вимушені виїхати з регіонів України, де ведуться бойові дії, тощо», - зауважили в ОПУ.

Зеленський звільнив послів у п'ятьох країнах – подробиціЗеленський звільнив п'ять українських послів — йдеться про послів в Чехії, Норвегії, Німеччині, Угорщині, та посла, який за сумісництвом працював в Індії, Мальдивах, Непалі, Шри-Ланці та Бангладеш.

Зазначимо, що Руслан Запаранюк народився 1974 року в с. Нижні Станівці Чернівецької області. У 1997 році закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю «фізик, викладач», у 2003 році - Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «економіст з обліку та аудиту».

Запаранюк працював на різних посадах у фінансовому секторі Чернівецької області. З липня 2014 року і до цього часу був начальником філії Чернівецького обласного управління АТ «Ощадбанк».

На місцевих виборах у 2020 році Запаранюк балотувався до обласної ради від партії «Єдина Альтернатива», але не пройшов. Є непублічною людиною, в скандалах не був помічений.

Нагадаємо, що напередодні Кабінет міністрів погодив звільнення Сергія Осачука з посади голови Чернівецької ОДА.

Окрім цього, Зеленський пояснив, чому провів кадрові перестановки серед послів за кордоном.

Також на початку червня заступникові голови Чернівецької ОВА Артуру Мунтяну повідомили про підозру у справі про розкрадання гуманітарки.

У СБУ зазначили, що йдеться про справу зі привласненням карет швидких, які надіслали з Італії як гумдопомогу. 6 червня Мунтяну обрали запобіжний захід та відсторонили від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: