На Донбасі росіяни хочуть просунутись відразу на трьох напрямках – ОВА

Читать на русском
На Донбасі ворожі війська намагаються наступати відразу на трьох напрямках – на Бахмутському, Лиманському та Донецькому.

На Донбасі ворожі війська намагаються просунутися відразу на трьох напрямках – на Бахмутському, Лиманському та Донецькому. Однак, росіяни не змогли досягти успіху, ЗСУ утримують позиції.

Про це сьогодні під час прессмарафону розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Британська розвідка назвала важливу мету росії на ДонбасіПо Слов'янському району на Донеччині російська артилерія продовжує завдавати ударів із околиць Ізюму на півночі та біля Лисичанська на сході.

«Обстріли по всій лінії фронту тривають. Ворог, дійсно, за минулу добу застосовував усі заходи для того, аби просунутися на Бахмутському та Лиманському напрямках, але успіху не мав. Так само й на Донецькому напрямку – це Мар'їнка, Красногорівка та Авдіївка. Збройні сили України свої позиції утримують та у ворога немає можливості просунутися», - сказав глава області.

Також, за словами чиновника, на Донеччині, загарбники час від часу проводять наступальні дії невеликими групами, проте ЗСУ готові дати відсіч ворогові.

«Але, розуміючи, яка кількість БТРів противника зосереджена на Бахмутському та Лиманському напрямах, у напрямку міст Бахмут, Слов'янськ, Краматорськ, ми розуміємо, що спроби та подальші агресивні дії ворога триватимуть. Але ми вживаємо всіх заходів спільно з військовим командуванням, і та оборона, яку ми будуємо та робимо її ще більш досконалою, дозволить зупинити ворога. А потім уже можна буде говорити про деокупацію, про це вже Генштаб додатково повідомлятиме», - пояснив Кириленко.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що оперативна пауза у росіян буде тоді, коли вони почнуть тікати з України.

Також нагадаємо, 10 липня зенітники ЗСУ збили вертоліт окупантів на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: