Деяким українським біженцям у Польщі скасують щоденну допомогу

Читать на русском
У Польщі перестануть виплачувати окремим категоріям біженців щоденну допомогу на харчування та житло у розмірі 40 злотих (близько 280 гривень)
фото Shutterstock

У Польщі з 1 липня перестануть виплачувати окремим категоріям біженців щоденну допомогу на харчування та житло у розмірі 40 злотих на особу (близько 280 гривень).

Про це сьогодні, 2 червня, повідомив заступник голови МВС Польщі та повноважний представник уряду країни у справах біженців Павло Шефернакер, пише місцеве видання Rzeczpospolita.

Де краще – за кордоном чи вдома: українські біженці дали оцінку різним сферам життяУкраїнські біженці, перебуваючи за кордоном, найбільше оцінили український графік роботи магазинів, діджиталізацію послуг та співвідношення ціни та якості у сфері краси. Докладніше – на інфографіках.

«Ми переконані, що багато людей у ​​Польщі здатні стати незалежними та адаптуватися», - зазначив він.

При цьому допомогу продовжать отримувати багатодітні сім'ї, вагітні жінки, інваліди.

У МВС нагадали, що польський уряд у спеціальному акті про допомогу біженцям з України спочатку гарантував пільгу на перші 60 днів. Місяць тому він продовжив цей термін ще на 60 днів.

«Багато українців шукають роботу та знаходять її. Ми хочемо стимулювати решту до активності. Чотири місяці повного захисту – це, на наш погляд, достатній термін», – зазначає видання.

Нагадаємо, у ЄС українським біженцям скасували безкоштовний проїзд. Так, з 1 червня у Польщі змінили правила безкоштовних залізничних поїздок для українців. Тепер вони доступні лише у деяких містах та певним категоріям біженців з України.

Також повідомлялося, що українським біженцям у Німеччині збільшать грошову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: