Окупанти змінили тактику і спробують посилити наступ на Сєвєродонецьк – ISW

Читать на русском
Російським військам може знадобитися провести наземний наступ на Сєвєродонецьк найближчими днями.
Ілюстративне фото

Російські окупанти можуть провести наземний наступ для захоплення Сєвєродонецька найближчими днями.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається про зміну тактики ведення боїв російськими загарбниками, а також про посилення наступу на Сєвєродонецьк.

Сєвєродонецьк може перетворитися на другий Маріуполь – АрестовичРосійська армія уявила себе Радянською Армією часів Сталіна - але у неї немає десяти мільйонів чисельності, сталінської промисловості, народної підтримки та допомоги із Заходу

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Російські війська визначили пріоритетне просування на схід і захід від Попасної, щоб перерізати українські наземні лінії комунікації на північний захід від Сєвєродонецька і завершити оточення Луганської області.
  • Росіяни, ймовірно, увійшли в Лиман і можуть використовувати його для координації просування на південний схід від Ізюма для початку наступу на Сіверськ.
  • Окупанти можуть почати битву за Сєвєродонецьк до того, як повністю відріжуть українські наземні лінії комунікації на південний захід і північний захід від Сєвєродонецька.
  • Російські війська завдали удару по місту Запоріжжя, намагаючись зруйнувати ключовий логістичний центр для українських військ, що діють на сході.

При цьому, інститут, аналізуючи заяви ватажка міліції так званої «ДНР» Едуарда Басуріна, повідомляє, що росія буде створювати «менші котли», щоб позбавити українські війська матеріально-технічного забезпечення і підкріплення, замість широкомасштабного оточення на адміністративному кордоні Донецької області.

Згідно з думкою експертів ISW, «російським військам може знадобитися провести наземний наступ на Сєвєродонецьк найближчими днями».

В Інституті повідомляють, що 25 травня російські війська обстріляли залізничні колії поблизу Авдіївки, що, ймовірно, призведе до подальшого розхитування логістики українців у цьому районі.

Нагадаємо, що станом на вечір середи, 25 травня, російськими окупантами захоплені 95% території Луганської області.

Раніше голова Луганщини Сергій Гайдай заявив, що окупаційні війська практично знищили всю інфраструктуру Луганської області – її неможливо ремонтувати під постійним обстрілом ворога.

За словами Гайдая, на даний момент Луганська область переживає найскладніший період із моменту початку бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: