«Абсолютне зло»: Зеленський висловився щодо ракетного удару рф по Лозовій

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар окупантів по Лозовій Харківщині.
фото ДСНС Харківської області

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар окупантів по Лозовій на Харківщині, внаслідок якого було зруйновано відремонтований Палац культури, а також постраждали мирні жителі.

Коментар президента оприлюднено на його сторінці в Telegram.

По Лозовій на Харківщині завдано ракетного удару – зруйновано БК, є пораненіРосійські військові сьогодні вдень ударили ракетами по Лозовій у Харківській області. Одна з них влучила у Будинок культури. Вже відомо про 7 постраждалих, серед них дитина.

«Харківщина. Місто Лозова. Російський ракетний удар по щойно реконструйованому будинку культури. Семеро постраждалих, серед яких 11-річна дитина. Окупанти визначили своїми ворогами культуру, освіту та людяність. І не шкодують для них ні ракет, ні бомб. Що в голові в людей, які обирають ось такі мішені? Абсолютне зло, абсолютна дурість», - написав він.

Внаслідок обстрілу сталася часткова руйнація будівлі та спалахнув утеплювач даху. Пожежу вдалося загасити протягом години. На місці працювали 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 15 осіб особового складу ДСНС.

У ЗМІ також написали про те, що удар по Лозовій, ймовірно, було завдано крилатою ракетою Х-22 з борту далекого бомбардувальника-ракетоносця Ту-22М3.

Палац Культури реставрували у 2020 році у рамках програми «Велике будівництво». Орієнтовно ремонт коштував близько 60 млн грн.

Нагадаємо, раніше у травні окупанти вже двічі завдавали ракетних ударів по Лозовській громаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: