Уряд спростив реєстрацію безробітних через «Дію»

Читать на русском
Кабінет міністрів України спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час дії воєнного стану.
фото: НТА

Кабінет міністрів України спростив реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час дії воєнного стану.

Про це повідомили у Мінекономіки.

Відтепер особи, які не мають повного пакету документів для подачі заявки, зможуть стати на облік по безробіттю за спрощеною процедурою через додаток або портал «Дія». Йдеться про подачу заяви у електронній формі без урахування документів про освіту, трудової книжки, військово-облікового документу.

Українці поступово повертаються до роботи, переважно на заході та в центрі країни – опитуванняУкраїнці поступово вертаються до роботи. За даними опитування, 59 відсотків громадян продовжують працювати.

«Отримати офіційний статус безробітного можуть люди, які після введення воєнного стану працювали на умовах трудового договору, гіг-контракту чи іншого цивільно-правового договору, але втратили роботу», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, фахівці Міністерства цифрової трансформації готують нові послуги для користувачів мобільного застосунку «Дія». Йдеться про можливість подання заяв на отримання допомоги від міжнародних організацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: