ОАСК зареєстрував позов Януковича до Верховної ради

Читать на русском
ОАСК зареєстрував позов колишнього президента Віктора Януковича, який оскаржив ухвалу Верховної ради за 2014 рік про її самоусунення.
фото з відкритих джерел

Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов колишнього президента Віктора Януковича, який оскаржив ухвалу Верховної ради за 2014 рік про її самоусунення.

Про це повідомила представниця парламенту у Конституційному суді Ольга Совгиря у своєму Telegram у понеділок, 6 грудня.

Розстріли на Майдані: завершено досудове розслідування щодо «банди Януковича»ГБР завершило досудове розслідування щодо колишнього президента Віктора Януковича та його оточення у справі про розстріл активістів на Майдані у Києві.

«В Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього президента України В.Януковича до Верховної Ради України (справа 640/34786/21)», - повідомила вона.

При цьому Совгиря наголосила, що справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної ради підсудні Верховному Суду як суду першої інстанції, а не ОАСК.

За її словами, у цьому позові заявлені позовні вимоги щодо «визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення», що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог.

Як відомо, наприкінці листопада Янукович подав позов до київського суду на ухвалу Ради про його усунення з посади президента. Про це у Facebook повідомляв речник Януковича Юрій Кірасир.

Нагадаємо, під санкціями Євросоюзу залишаються сім із 22 українських ексчиновників часів Януковича. З одного з них можуть зняти санкції.

На початку листопада ДБР повідомило про нову підозру Януковичу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: