Лероса можуть усунути від засідань за непристойний жест Зеленському

Читать на русском

Комітет Ради розгляне ситуацію з поведінкою нардепа Гео Лероса, який на засіданні 4 листопада показав непристойний жест у бік президента Зеленського.
Гео Леросфото з відкритих джерел

Регламентний комітет Верховної ради розгляне ситуацію з поведінкою нардепа Гео Лероса, який на засіданні 4 листопада показав непристойний жест у бік президента.

Про це повідомив віцеспікер парламенту, нардеп СН Олександр Корнієнко сьогодні у кулуарах Ради.

Зазначимо, сьогодні Лерос із трибуни Ради заявив, що «не боїться Зеленського та його правоохоронних органів». Сам глава держави тим часом сидів у залі Ради. Лерос наприкінці свого виступу назвав його «зрадником» і показав йому середній палець.

Як заявив Корнієнко, за це Лероса можуть усунути на п'ять засідань.

«Дивіться, у нас же в принципі свобода слова, думки, немає відповідальності за політичні заяви, але в Регламенті чітко визначена відповідальність за образи словами, жестами. Не впевнений, що є слово жести, але це теж туди можна віднести. І ми розуміємо, що точно буде звернення до Регламентного комітету», – сказав він.

Корнієнко додав, що заходи покарань депутатів за подібну поведінку обмежені.

«Вони, у нас, на жаль, обмежені, ми не можемо за це залишати заробітну плату або не пускати, забирати мандат. Але ми можемо усунути від 5 засідань. Я думаю, що в даному випадку точно Гео Багратович на це заслуговує», – зазначив він.

При цьому Корнієнко не відповів, чому досі не покарано нардепа СН Галину Третьякову за некоректний коментар щодо смерті нардепа Антона Полякова.

Нагадаємо, у жовтні нардепа Людмилу Буймістер виключили із фракції «Слуга народу». Причиною стало те, що вона голосувала проти відставки спікера ВР Дмитра Разумкова та закону Зеленського про олігархів.

Раніше до скандалу потрапила нардеп СН Галина Третьякова. Вона у партійному чаті прокоментувала смерть Полякова фразою «одним ворогом менше». Комітет рекомендував усунути нардепа Третьякову від п'яти засідань ВР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: