Бойовики на Донбасі утримують у спецтюрмах близько 3,5 тисячі українців – МЗС

Читать на русском
Кількість в'язниць на території ОРДЛО, як і кількість осіб, яких у них утримують, вказали в даних Офісу генпрокурора України
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Бойовики розмістили на території окупованих Донецької та Луганської областей понад 160 секретних в'язниць. У цих спецтюрмах утримуються не менше 3,5 тисячі полонених українських громадян.

Про це заявила перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова у своєму Facebook.

Обмін полоненими: чому півтора року немає прогресу в переговорахПереговори щодо обміну полоненими практично заморожені. Коли був останній обмін і чому не проводять нових – в матеріалі Слово і діло.

Джапарова у своїй заяві послалася на дані офісу генерального прокурора України і закликала докласти всіх зусиль для ліквідації цих об'єктів на Донбасі. Джапарова зажадала, щоб Росія перестала чинити перешкоди роботі регіональних і міжнародних правозахисних організацій і допустити їх до місць позбавлення волі, забезпечивши конфіденційність спілкування із затриманими особами.

«Хочу нагадати, що навіть спеціальному доповідачу ООН з питань запобігання тортурам пану Нільсу Мельцеру, російська окупаційна влада відмовила в повному і безперешкодному доступі до місць затримання на Донбасі під час його візиту в Україну у 2018 році», - додала Еміне Джапарова.

Нагадаємо, що Росія під час засідань Тристоронньої контактної групи демонстративно ігнорує питання обміну полоненими, а також подає на обмін полоненими списки неіснуючих осіб. З усім тим, 7 липня українська делегація в ТКГ закликала делегацію з Росії прискорити процес підготовки до обміну полоненими через конфлікт осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: