НАЗК знайшло порушення у фінансуванні трьох партій (доповнено)

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у фінансуванні Радикальної партії Олега Ляшка, партій Довіряй ділам Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова та Сила людей.
Фото з відкритих джерел

Оновлено 12.02.2021: замість неправильно вказаного «Сила людей» Ігоря Смешка виправлено на правильне «Сила людей» Юрія Бови

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у фінансуванні «Радикальної партії Олега Ляшка», партій «Довіряй ділам» Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова та «Сила людей» Юрія Бови.

Про це повідомили на сайті НАЗК.

«У звітах усіх трьох партій встановлено факти здійснення внесків на їхні рахунки від осіб, сума доходу яких за останні три роки не дозволила б їм робити такі витрати. Це може свідчити про намагання приховати інформацію про реальні джерела фінансування партії», – йдеться в повідомлені.

У НАЗК наголосили, що матеріали про порушення порядку фінансування партій передали до поліції.

Під час перевірки звіту партії Олега Ляшка за ІІІ квартал 2020 року виявили 5 фактів порушення порядку надання внеску на підтримку партії.

П’ять осіб, з якими були укладені договори як з фізичними особами-підприємцями про закупівлю робіт, товарів чи послуг за кошти держави або територіальної громади, в подальшому здійснили внески на користь партії на загальну суму 755 тис. грн.

При цьому всі особи, які внесли внески, уклали такі договори на загальну суму, яка перевищує встановлене законодавством обмеження (у 105,1 тисячі гривень).

У НАЗК підкреслили, що за недотримання таких обмежень відповідальність нестимуть саме особи, які здійснили внески в підтримку партії.

Схожі порушення виявили і в фінансуванні партій «Довіряй ділам» і «Сила людей».

Нагадаємо, раніше в НАЗК позбавили державного фінансування партії «Голос» та «Батьківщина».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: