Боротьба з COVID-19: чому в Україні знову заговорили про закриття кордону

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Україна може повністю закрити кордон тільки в разі запровадження локдауну на тлі ситуації з коронавірусом. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. На думку політолога Олексія Якубіна, яку він висловив у коментарі «Слово і діло», такі заяви не впливають на загальний рівень поширення інфекції, їхня мета — вплинути на поведінку населення.

«Мені здається, скоріше, заява поки що орієнтована на внутрішнього споживача. Ключова мета – коли ситуація буде погіршуватися, то за допомогою таких заяв – це можливість вплинути на поведінку людей. Бо, якщо говорити де-факто, то частково локдаун і так діє, особливо, якщо говорити про в’їзд та виїзд в інші країни», — сказав Якубін.

Політолог відзначив, що обмеження в’їзду в країну не розв'яже проблеми по суті. В умовах, коли пересування через кордон і так обмежене, влада таким чином імітує заходи впливу.

У Раді не виключають можливості запровадження нового локдаунуЧерез стрімке поширення коронавірусної інфекції в Україні можуть знову запровадити жорсткий загальнонаціональній карантин.

«Це опосередковано стосується того, як поширюється коронавірус та виснажується медична система. У даному разі, це психологічний вплив, розрахований на внутрішнього споживача, щоб вплинути на поведінку людей», — пояснив Якубін.

Нагадаємо, в Україні запровадили карантинні обмеження у вихідні. Вони діятимуть щонайменше до кінця листопада.

Також в Україні повернули загальнонаціональний карантин (замість адаптивного).

При цьому в Раді заявили, якщо карантин у суботу-неділю не матиме ефекту, не виключений повний локдаун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: