Чергове розведення сил: чи зміниться ситуація на фронті

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

ТКГ погодила 4 нові ділянки розведення сил і засобів на Донбасі. Рішення було схвалено під час сьогоднішнього засідання ТКГ, повідомляє Офіс президента України. У коментарі «Слово і діло» політолог Андрій Горбенко зауважив, що нові домовленості ТКГ про розведення сил необхідні для того, що Україна продемонструвала, що дотримується Мінських домовленостей.

«Навіщо це Україні? Нам це потрібно тому, що ми говоримо, що дотримуємося Мінських домовленостей. Росіяни, звісно, не виконують, тому ситуація на фронті не зміниться. Для нас це просто демонстрація всьому світу, що дотримуємося домовленостей. Це дипломатичні кроки. Тому стратегічно це нічого не змінює, але це тактично-дипломатичні заходи», – пояснив політолог.

Горбенко додав, що ситуація на лінії розмежування не зміниться від нових домовленостей.

«Ці рішення ухвалюються для того, щоб показувати, що Україна формально виконує Мінські угоди. Від самого початку це був формат миру. У результаті очікується, що має бути менше військових провокацій. Я б сказав, що це певні тактичні заходи», – резюмував Андрій Горбенко.

Нагадаємо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 829 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях з початку його дії.

Також відзначимо, Зеленський ввів Фокіна до складу української делегації в ТКГ.

Раніше в ОБСЄ оцінили першу зустріч із Кравчуком у ТКГ.

Також нагадаємо, в ОБСЄ занепокоєні ескалацією на Донбасі після угоди про перемир'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: