Продовження карантину: які економічні галузі під загрозою

Читать на русском
Василь Юрчишин

Карантинні обмеження в Україні продовжені до 31 липня через погіршення ситуації з коронавірусом у країні. На думку директора економічних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина, уряд повен зберегти нинішній рівень мобільності населення, щоб уникнути складних економічних наслідків.

«Вплив на економіку залежить від того, які будуть збережені обмежувальні заходи. Якщо йдеться про відновлення обмежень, які були в березні, то це буде великою помилкою, тому що дуже важливо зберегти теперішню мобільність людей. Це важливо для бізнесу. І якраз порушення транспортного сполучення, порушення перевезення людей – це впливає на промисловість, на аграрну галузь. Починається період врожаю і продовження обмежень може суттєво вдарити по цьому», – сказав Юрчишин.

Стало відомо, скільки українців отримали «карантинну тисячу»Виплати пенсіонерам під час карантину. Разову грошову допомогу в 1 тисячу гривень отримали 10,6 млн людей.

На його думку, це чутливий період для таких галузей як аграрна та туристична через сезонність.

«Крім того, влітку відбуваються переміщення людей і, якщо це зараз обмежити, буде помилка, яка матиме економічні й психологічні наслідки. Не можна, щоб ситуація повторилася. Зараз, навпаки, потрібно вживати заходів, щоб не допустити наслідків, які спостерігалися навесні», – додав економіст.

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області посилили карантин.

Також у Києві посилюють контроль за дотриманням карантину.

Нагадаємо, Кабмін готує нові зміни щодо карантинних обмежень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: