Папа Римський закликав припинити війни і пробачити борги бідним країнам

Читать на русском
Папа Римський Франциск в неділю провів богослужіння на честь Католицьокого Великодня. Воно пройшло в режимі онлайн. У своєму зверненні він закликав припинити військові конфлікти в усьому світі.

У день святкування Католицького Великодня, 12 квітня, Папа Римський Франциск провів у режимі онлайн пасхальне богослужіння. Також він виступив із традиційним пасхальним зверненням до «Місту та світу».

Про це повідомляє DW. Богослужіння пройшло в соборі Святого Петра у Ватикані без віруючих через пандемію коронавірусу. Його транслювали онлайн.

На Великдень богослужіння проведуть онлайн. Крайність чи неминучість?Святкове богослужіння на Великдень не будуть забороняти через карантин. Однак людей закликають залишитися вдома та дивитися трансляцію онлайн.

Папа Римський Франциск в своєму традиційному великодньому зверненні до «Місту та світу» помолився за всіх, хто помер і постраждав від пандемії коронавірусу.

Понтифік також закликав негайно припинити вогонь у збройних конфліктах, які зараз відбуваються по всій планеті.

«Нехай Христос освітить всіх, хто несе відповідальність за конфлікти, щоб вони мали сміливість підтримати заклик до негайного глобальному припинення вогню у всіх куточках світу», - заявив він.

Також Папа Римський закликав країни бути солідарними в боротьбі з пандемією коронавірусу, жертвами якої стали понад 100 тисяч жителів планети. Він заявив про необхідність скоротити або пробачити борги бідних країн.

«Нехай всі нації будуть в змозі задовольнити найбільші потреби зараз через зменшення, якщо не прощення, боргу, який обтяжує баланси найбідніших країн», - сказав Папа Римський.

Наживо | Великодня неділя. Благословення "Urbi et Orbi". Послання папи Франсциска. 12.04.20in time Ukraine

Нагадаємо, раніше Варфоломій закликав християн залишатися вдома на Великдень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: