У Раді з'явилася постанова про недовіру Рябошапці

Читать на русском
У Верховній раді зібрали необхідну кількість підписів, щоб зареєструвати постанову про висловлення недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці.

На сайті Верховної ради зареєстровано постанову про висловлення недовіри генеральному прокурору України Руслану Рябошапці.

Як повідомляється на сайті парламенту, документ надійшов сьогодні, 3 березня. Постанову №3154 зареєстрував нардеп Максим Бужанський (фракція «Слуга народу»).

Про це сам Бужанський також повідомив в своєму Telegram-каналі.

«Постанова про висловлення недовіри генеральному прокурору зібрала необхідну кількість голосів, і я зареєстрував її в парламенті. Виженемо його разом, так би мовити», - написав Бужанський.

Не Гончаруком єдиним: для чого Зеленський збирає ВР позачерговоВолодимир Зеленський направив спікеру ВР Дмитру Разумкову лист з вимогою скликати позачергове засідання ВР.

Зараз постанову передано на розгляд керівництву, сказано на сайті ВР. Це означає, що Рада може розглянути її вже завтра, 4 березня, на позачерговому засіданні. А висловлення недовіри парламентом, як відом, тягне за собою відставку генпрокурора.

Нагадаємо, 4 березня має відбутися позачергове засідання Верховної ради. На ньому, зокрема, можуть розглянути питання про відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Також стало відомо, що Руслан Рябошапка та директор НАБУ Артем Ситник запрошені на вечірнє засідання фракції «Слуга народу», яке заплановане у вівторок, 3 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: