Лещенка викличуть до ГПУ й, імовірно, вручать підозру – Луценко

Читать на русском
Народного депутата Сергія Лещенка викличуть у Генпрокуратуру, і там, ймовірно, вручать йому підозру за розголошення даних досудового слідства в його публікації про так звану чорну бухгалтерію партії Януковича.

Народного депутата Сергія Лещенка викличуть до Генпрокуратури, і там, імовірно, вручать йому підозру за розголошення даних досудового слідства в його публікації про так звану «чорну бухгалтерію» партії президента-втікача Віктора Януковича.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, інформує «Громадське».

Він зазначив, що сьогодні-завтра депутату направлять повідомлення про виклик у ГПУ.

Він додав, що підозри ще немає, але «очевидно, що вона буде».

Напередодні Лещенко заявляв, що Луценко дезінформував особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані.

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що Джуліані, який мав приїхати в Україну для зустрічі із Зеленським, скасував свій візит.

Причиною скасування візиту стали «виснажливі атаки», яким піддали Джуліані після анонсування свого візиту. Крім того, адвокат Трампа припустив, що в Україні він опиниться у середовищі людей, які є «ворогами президента», у деяких випадках і «ворогами США».

Зокрема, серед причин скасування свого візиту Джуліані назвав народного депутата Сергія Лещенка.

Так, адвокат Трампа звинуватив Лещенка у публікації «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, в якій ідеться про виплати грошей екс-главі передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Джуліані назвав фейком цю історію. Проте насправді першою про цю «амбарну книгу Партії регіонів» написала газета The New York Times.

Про візит Джуліані повідомляла газета The New York Times. За даними видання, адвокат Трампа хотів переконати Зеленського продовжити розслідування в інтересах Білого дому — а в такий спосіб допомогти Трампу в його президентській кампанії 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: