Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Ксенжук

Читать на русском
Ксенжук виконав 62 відсотки обіцянок і жодної не провалив. До кінця каденції йому треба домогтися будівництва Стіни на кордоні з РФ.
Олександр Ксенжук

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Ксенжук (фракція «Народного фронту»).

Ксенжук пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 за списком «Народного фронту». Він є членом комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. За час каденції Ксенжук дав 14 обіцянок, з яких 8 виконав (62%) і жодної не провалив.

Усі обіцянки Ксенжука стосуються передвиборчої програми «Народного фронту». Впорався нардеп із запевненням посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину.

У листопаді 2016 року Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення. Зокрема, це законопроекти, що стосуються пенсійного забезпечення, правового захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Депутат підтримав більшість зазначених законопроектів.

Також нардеп виконав зобов'язання запровадити обов'язкову перевірку декларацій чиновників, політиків, суддів. У березні 2016 року Рада ухвалила законопроект про особливості подання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру. Згідно з документом, вже з 2016 року народні депутати, чиновники, прокурори, судді зобов'язані подавати декларації в електронній формі. Була запроваджена кримінальна і адміністративна відповідальність за недостовірність поданих даних. Ксенжук підтримав зазначений законопроект.

Також Ксенжук проголосував за проект закону про створення Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції, виконавши програмну передвиборчу обіцянку – сприяти в створенні незалежного антикорупційного органу.

До кінця каденції нардепу треба виконати ще 5 обіцянок. Чотири роки тому «Народний фронт» узяв на себе зобов'язання не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Нардеп підтримав прийняття бюджетів на 2015 та 2016 роки, якими передбачалося збільшення коштів на виплату субсидій населенню.

Крім того, депутатам від «Народного фронту», зокрема й Ксенжуку, потрібно домогтися залучення міжнародних організацій і донорів до відновлення територій держави, які постраждали від агресії.

Примарна доля передвиборчого запевнення НФ про будівництво та облаштування державного кордону, більш відоме як проект «Стіна» на кордоні з Російською Федерацією, оскільки з року в рік виникають складнощі з фінансуванням проекту.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: