Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Віктор Развадовський

Читать на русском
Віктор Развадовський обіцяв не виходити з групи Воля народу, але залишив її вже через два місяці після своєї обіцянки.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Віктор Развадовський (група «Відродження»).

Развадовський був обраний до Верховної Ради восени 2014 року за виборчим округом №67 (Житомирська область). За час своєї каденції він дав 8 обіцянок, виконав лише одну (13%), а 2 – провалив.

Єдина обіцянка, яку зміг реалізувати народний депутат, – підтримувати реформування Збройних сил України. У 2016 році він підтримав законопроекти «Про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» щодо вдосконалення координації та контролю у сфері національної безпеки і оборони, «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони», «Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)» і «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони».

Відзначимо, що до 6 грудня 2016 року Развадовський був членом групи «Воля народу». Восени 2016 року в ЗМІ з'явилася інформація, що депутат збирається залишити групу. Але він запевнив, що це чутки: «Я не планував і не планую виходити з «Волі народу». Свою обіцянку Развадовський не виконав і в грудні все-таки залишив групу. А вже в лютому минулого року нардеп увійшов до складу групи «Відродження».

П'ять обіцянок у парламентаря залишаються в процесі виконання. У передвиборчій програмі Развадовський обіцяв підтримувати реформу системи охорони здоров'я з впровадженням бюджетно-страхової медицини. Влітку минулого року Верховна Рада ухвалила законопроект «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», спрямований на нову модель фінансування медицини. Але Развадовський за документ не голосував.

Крім того, нардеп обіцяв боротися з корупцією. Поки він лише підтримав законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції», який дав можливість заробити антикорупційному відомству. І голосував за створення Антикорупційного суду.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: