Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Павло Дзюблик

Читать на русском
Павло Дзюблик виконав 58% своїх обіцянок, більшість з них пов'язані з його виборчим округом.

За рік до виборів пора підвести підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання і подивитися, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Кожен день «Слово і Діло» буде аналізувати рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться по всьому списку парламентаріїв. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбиралися, як працює Павло Дзюблик (фракція «Народного фронту»).

Дзюблик був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року по виборчому округу №66 (Житомирська область). З того часу він дав 40 обіцянок, виконав – 23 (58%), провалив – чотири.

Всі невиконані обіцянки народного депутата стосуються його округу. У 2016 році він заявив, що планує створити підрозділи громадської організації «Екологічна варта Житомирщини» в кожному районі області. У січні цього з'ясувалося, що організація постійно працює в чотирьох районах, а окремо реєструвати підрозділу Дзюблик не планує і не вважає за доцільне. За його словами, достатньою є робота активістів на місцях.

Крім того, парламентарій провалив обіцянку сприяти проведенню ремонту дороги в селі Шахворостівка Коростишівського району. «Уже в понеділок тут буде працювати грейдер, про який домовилася голова сільської ради, а я, в свою чергу, готовий допомогти з фахівцем, який обстежує цю складну ділянку автодороги і дасть професійну пораду, а якщо виникнуть труднощі з реалізацією найближчих планів – втручуся і вирішу питання грейдера через свої сфери впливу», – заявив Дзюблик. У квітні 2016 року він направляв запит міністру інфраструктури Володимиру Омеляну щодо виділення додаткового фінансування на ремонтно-експлуатаційне утримання автомобільних доріг області. Але ні в 2016-му, ні в минулому році ремонт дороги в селі не проводився.

У минулому році Дзюблик пообіцяв, що до листопада буде добудований міст в селі Рижани. Своє запевнення він реалізував, новий міст був відкритий в кінці жовтня. Депутат залучав для будівництва кошти і особисто контролював хід його проведення.

Влітку 2016 року Дзюблик пообіцяв підтримувати розвиток спорту в своєму виборчому окрузі. «В рамках можливостей підтримую, і буду продовжувати підтримувати розвиток спорту, тому що це правильне проведення часу і здоров'я наших дітей», – зазначив нардеп. За підсумками року стало відомо, що за його ініціативою з держбюджету було виділено кошти на 54 об'єкти округу, 8 з них – дитячо-юнацькі спортивні школи, які отримають по 100 тисяч гривень кожна. Крім того, в минулому році за його сприяння були куплені тренажери, велосипеди і тенісні столи для декількох ДЮСШ. Також Дзюблик залучив кошти на придбання спортивного обладнання для Брусилівської гімназії. З огляду на це, обіцянку вважаємо виконаною.

У парламент Дзюблик обіцяв, що фракція «Народного фронту» підтримає законопроект про зменшення кількості комітетів. Йдеться про законопроект «Про внесення змін до законів України« Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» про оптимізацію роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношенні предметів їх відання з сферами діяльності міністерств». На початку квітня законопроект розглядали в Раді, і фракція НФ майже всім складом його підтримала, як і обіцяв Дзюблик.

Також нардеп, як і обіцяв, зареєстрував до кінця 7-ї сесії парламенту законопроект про природний заповідний фонд України – «Про внесення змін до Водного кодексу України щодо використання води для забезпечення режиму територій та об'єктів природно-заповідного фонду».

Ще 13 обіцянок у нього залишається в процесі виконання. Зокрема, в передвиборчій програмі Дзюблик обіцяв добиватися підвищення закупівельних цін на молоко. У лютому 2015 року в Раді був зареєстрований законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко і підтримки села», основним завданням якого є встановлення державного регулювання мінімальних закупівельних цін на незбиране сире товарне молоко другого сорту. Документ досі чекає на розгляд у другому читанні.

Цього року Дзюблик пообіцяв сприяти набуттю ігрового майданчика для Чоповицької гімназії. Час для виконання цього запевнення у депутата ще є.

Подивитися, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про які ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок і якість їх виконання будь-яких політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: