Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Євгеній Гєллєр

Читать на русском
Гєллєр виконав 15 відсотків обіцянок. Причому всі його зобов'язання передвиборчі, до кінця каденції нардепу потрібно здійснити ще 14 запевнень.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Євгеній Гєллєр (депутатська група «Відродження»).

З 2007 року Гєллєр був народним депутатом трьох скликань. У листопаді 2014 року він пройшов до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №50 (Покровськ). За час каденції нардеп дав 20 обіцянок, з яких за чотири роки три виконав і стільки ж – провалив.

Абсолютно всі обіцянки нардепа – передвиборчі й зафіксовані в його програмі. Гєллєр збирався домогтися підвищення соціального статусу працівників освіти та науки, проте не голосував за реформу освіти. У групі «Відродження» своє рішення пояснили тим, що до урядового законопроекту щодо освітньої реформи не були внесені пропозиції нардепів партії.

Гєллєр також провалив запевнення ініціювати створення системи громадського контролю за діяльністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Він не подав жодного законопроекту на цю тему й був відсутній на голосуванні за проект закону «Про відкритість використання публічних коштів». Документ передбачає публічний доступ до інформації про засоби платників податків, які витрачаються чиновниками.

Не виконав нардеп обіцянку домогтися забезпечення повноважень регіонів необхідними фінансовими ресурсами. Він голосував проти змін до Податкового кодексу України щодо податкової реформи. Також його не було на голосуванні проекту закону щодо реформи міжбюджетних відносин. Ці законопроекти дозволили почати процес фінансової децентралізації в Україні зі значним розширенням фінансових прав громад.

За чотири роки Гєллєру вдалося виконати лише три запевнення. Він мав намір домогтися підвищення пенсій і вдосконалення законодавства щодо пенсіонерів. Нардеп голосував за проект закону про підвищення пенсій, згідно з яким виплати перерахували 10 мільйонам пенсіонерів і скасували 15-відсоткове оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Свою обіцянку сприяти виділенню субвенцій для благоустрою округу Гєллєр виконав, віддавши свій голос за бюджет-2017, в якому було закладено 3,5 мільярда гривень на розвиток регіонів. Через Фонд регіонального розвитку передбачалися субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих регіонів (4 мільярда гривень) і на підтримку інфраструктури об'єднаних територіальних громад (1,5 мільярда гривень).

Ще 14 передвиборчих обіцянок Гєллєра досі перебувають у процесі виконання. Він узяв на себе безліч зобов'язань щодо вдосконалення законодавства.

Гєллєр пообіцяв домогтись підвищення розміру пенсійСказано 29 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Свою роботу в парламенті та окрузі планую зосередити на вирішенні наступних завдань: удосконалення та контроль над виконанням законодавства щодо ветеранів війни, праці, дітей війни та пенсіонерів усіх категорій, а також підвищення пенсій відповідно до стажу роботи, умов праці, зарплати та прожиткового мінімуму», – запевнив Гєллєр.

Коли в Раді проходило голосування за проект закону «Про статус ветеранів війни, гарантії соціального захисту», Гєллєр був відсутній у сесійній залі.

Крім того, нардеп обіцяв здійснити модернізацію фінансування соціальних виплат інвалідам, чорнобильцям, афганцям, вимушеним переселенцям, дітям-сиротам, багатодітним сім'ям, але нічого не зробив у цьому напрямку.

Він планував розробити програми розвитку дитячих і шкільних навчальних закладів, проте своїх ініціатив на цю тему не подавав. У травні 2015 року за фінансової підтримки нардепа провели другий юнацький турнір із боксу в місті Димитрові Донецької області.

Навряд чи нардеп за рік, що залишився до нових виборів, встигне реконструювати парки, сквери та інші місця відпочинку виборчого округу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: