Мінкульт показав, як буде виглядати музей Революції Гідності

Читать на русском
За словами архітекторів, у своїй роботі вони намагалися максимально гармонійно поєднати Музей і Меморіал.

У Києві під час брифінгу переможці Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу пропозицію щодо Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Переваги продемонстрували свій проект.

Про це повідомляється в прес-службі Міністерства культури України, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що за кілька років у Києві з'явиться музей Революції гідностіСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Конкурс виграли німецькі архітектори Ян Кляйхус і Йоханес Кресснер.

«Для нас була велика честь брати участь в цьому конкурсі. Взагалі проведення цього конкурсу свідчить про те, що українці - відкрита до світу нація. Суть проекту Музею Революції Переваги стосується одночасно минулого і майбутнього», - розповідає Ян Кляйхус.

За словами архітекторів, у своїй роботі вони намагалися максимально гармонійно поєднати Музей і Меморіал. Це поєднання має полягати у відображенні ніш, які згодом будуть розташовані по Алеї Героїв Небесної Сотні, де будуть міститися пам'ятники, які люди самі виготовляли в честь загиблих героїв.

«Особливо приємно усвідомлювати, що ідея, яку ми намагалися закласти, була прочитана членами журі при оцінці проекту, зокрема, це ідея похилого пандуса, який в підсумку перетворює музей в фінальну крапку шляху Пам'яті», - зазначають автори.

Раніше з'ясувалося, яким буде оновлений фасад Будинку профспілок.

Також нагадаємо, що Київрада виділила землю під Меморіал Героїв Небесної сотні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: