Радикальна партія не блокувала ухвалення законопроекту про міжнародний кредит, як обіцяв Галасюк

Читать на русском
Нардеп провалив обіцянку, що Радикальна партія блокуватиме ухвалення цієї ініціативи, поки уряд не обере чіткий пріоритет, куди збирається направити кредитні гроші.
Віктор ГаласюкСлово і Діло

Народний депутат Віктор Галасюк провалив обіцянку, що Радикальна партія блокуватиме ухвалення законопроекту про ратифікацію гарантійної угоди між Україною та Міжнародним банком реконструкції і розвитку.

Таку обіцянку він дав 27 листопада 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Це законопроект про кредит на 150 мільйонів доларів із пільговими умовами, дуже вигідний для дешевого кредитування в Україні. Чому ми його не пропустили? Тому що він не має жодних галузевих пріоритетів. Він спрямований на все, а це означає, що все буде так, як було останні 20 років. Цей проект був заснований, якщо я не помиляюся, в 1997 році. Відтоді витратили на нього 300 мільйонів доларів і подивіться самі, куди пішли ці кошти: АПК, причому, сировинний, а якщо виробники, то низько-технологічної продукції. Тобто знову пропонують нам годувати сировинний сектор економіки? Ми категорично проти, ми будемо блокувати ухвалення цієї ініціативи, доки уряд не ухвалить чіткий пріоритет: машинобудування всіх видів, вагонобудування, літакобудування тощо», – заявив Галасюк.

Зазначений законопроект про черговий кредит Верховна Рада ухвалила 5 квітня 2018 року. При цьому Радикальна партія не голосувала за цю ініціативу. Також Віктор Галасюк виступив із трибуни із закликом не підтримувати законопроект. Проте голова Верховної Ради Андрій Парубій зміг безперешкодно поставити на голосування майбутній закон, а парламент його підтримав. Загалом, розгляд ініціативи тривав близько 17 хвилин. Відзначимо, що сам Галасюк утримався від голосування.

Оскільки Радикальна партія не робила спроб заблокувати ухвалення законодавчої ініціативи, обіцянка Віктора Галасюка отримує статус «не виконана».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Галасюк дав 63 обіцянки, з них 25 виконав, а 19 – провалив.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, що Галасюк провалив обіцянку, пов'язану із запровадженням інституту громадського звинувачення.

Раніше Гройсман розповів, скільки грошей Україна має виплатити кредиторам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: