Ан-148 вибухнув уже після падіння – СКР

Читать на русском
Російський літак Ан-148, який впав у Підмосков'ї 11 лютого, вибухнув у результаті падіння. На мсці працюють рятувальники.

Російський літак Ан-148 «Саратовських авіаліній», який впав у Підмосков'ї 11 лютого, вибухнув у результаті падіння.

Про це повідомляє Слідчий комітет Російської Федерації, пише «Слово і Діло».

Падіння Ан-148: знайшли другу чорну скриньку і фрагменти тілРятувальники, ймовірно, виявили другий бортовий самописець на місці катастрофи літака Ан-148 у Підмосков'ї.

«Встановлено, що в момент падіння повітряне судно було цілим, без займання, вибух виник після падіння літака», – йдеться в повідомленні.

«Організоване проведення обшуків і вилучення документів в офісі авіакомпанії «Саратовські авіалінії», – інформує СКР.

В аеропортах здійснені виїмки документації щодо обслуговування та технічного огляду повітряного судна, а також щодо медичного огляду членів екіпажу.

Крім того, вилучені зразки палива, файли радіообміну диспетчерів та командира повітряного судна, файли системи стеження за повітряним судном на землі й у повітрі, електронні записи показників радара польоту судна. Призначені необхідні судово-криміналістичні експертизи.

«Поки на місці події вдалося виявити лише параметричний самописець. Пошуки мовного самописця тривають», – повідомили в СКР.

Зміст записів самописців дозволить експертам Міждержавного авіаційного комітету (МАК) детально відновити історію польоту й встановити причину катастрофи.

Під час попереднього слідства будуть перевірені всі версії, в тому числі досліджені діяльність авіакомпанії, технічний стан повітряного судна, рівень професійної підготовки пілотів, факти проходження ними необхідного навчання.

Працює слідча група з понад 100 працівників Слідчого комітету, які одночасно працюють у декількох регіонах.

Раніше стало відомо, що всі, хто перебував на борту пасажирського літака Ан-148, загинули.

Представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що громадян України не було на борту літака Ан-148.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: