Звільнення Насірова: чи оберуть нового очільника ДФС та хто з міністрів у зоні ризику

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Звільнення Насірова виглядає позитивно, хоча й затягнулося воно майже на рік. Крісло керівника ДФС тепер буде предметом серйозних торгів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, оцінюючи звільнення Романа Насірова з посади керівника ДФС.

«Враховуючи, що 2018-й – передвиборчий рік, на посаду голови ДФС претендуватиме багато хто. Проте є велика ймовірність, що дуже довго вже традиційно буде просто виконувач обов'язків. Крісло голови ДФС – це боротьба за вплив. Жодна політична група не готова до того, щоб бути переможеною в цій дискусії. Кожен хоче свою людину на цю посаду, це очевидно. Тому не виключено, що буде просто виконвач обов'язків, причому доволі тривалий час», – зазначив Воля.

Експерт нагадав, скільки тягнулася історія з в. о. голови НБУ, досі не призначена Супрун у МОЗ, не вирішене питання з Кутовим та ще низкою персоналій.

«Не виключено, що й з ДФС повториться така ж ситуація», – додав він.

Крім того, експерт звернув увагу, що неоднозначна ситуація склалася довкола міністра фінансів, яка на тлі передвиборного року може тривати.

Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження«Слово і Діло» зробило інфографіку щодо відповідальності голови Держфіскальної служби Романа Насірова за свої обіцянки.

«Політико-детективна історія склалася довкола Данилюка, якого то перевіряють, то ні. Складно сказати, чи втримається Данилюк на посаді, тому що це передвиборчий рік і буде часткове переформатування уряду під певні завдання наступного року», – підкреслив політолог.

Він уточнив, що з іншого боку, станом на зараз жодна політична група немає особливого домінування щодо інших.

«Така ситуація може призвести до того, що переформатування також не вдасться. Тим більше, що Данилюка потрібно буде кимось замінити. Питання в тому, ким та чи є для цього можливість досягнути консенсусу з іншими політичними групами. Накладається й фактор МВФ, який захоче вести переговори не з виконувачем обов'язків, а з чинним міністром. У цьому питанні більше кулуарних домовленостей, аніж реальних причин його звільнити», – резюмував Володимир Воля.

Результати діяльності екс-керівника фіскальної служби – в матеріалі «Як виконував обіцянки голова ДФС Насіров – результати дослідження».

Детальніше про обшуки в екс-керівників податкових органів України – в матеріалі «Масові затримання екс-податківців. Кого і за що заарештували, а кого – відпустили».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: