Два нардепи вирішили вийти з БПП

Читать на русском
Депутати Верховної Ради Віктор Кривенко та Павло Кишкар вирішили вийти з фракції Блоку Петра Порошенка.

Депутати Верховної Ради Віктор Кривенко та Павло Кишкар вирішили вийти з фракції «Блоку Петра Порошенка».

Про це Кривенко повідомив у Facebook, передає «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що голосуватимуть нардепи в кінці рокуГолови фракцій і груп на погоджувальній раді 18 грудня відзвітували про роботу, а також повідомили, за що будуть боротися в наступаючому році.

«Разом із Павлом Кишкарем офіційно оголосили про вихід із фракції БПП. Причини, які змусили нас перебувати у фракції, більше неактуальні», – написав він.   Керівник додав, що їхнє перебування у фракції жодним чином не наблизило «звільнення Гонтаревої або зняття з посади російського громадянина Труханова».

«Ми не голосували ані за пенсійну реформу, ані за кодекси, ані за «аудитора із сумки» НАБУ, ані за декларації для активістів-антикорупціонерів. Гоніння НАБУ, тиск на антикорупційний комітет, «Роттердам+» і купа іншого, проти чого ми виступаємо», – пояснив рішення піти з БПП Кривенко.

Він додав, що депутати й «надалі тавруватимуть Липецьку фабрику, вимагатимуть відставки Гонтаревої, голосуватимуть на власний розсуд».

«Відводимо собі залишок зими-літо для вимоги й втілення ключових позицій коаліційної угоди. Відкриті списки, недоторканність. Безпековий та економічний блок угоди. Там правильно все написано. Але не виконується. Якщо не будуть виконані ключові вимоги, вийдемо з коаліції», – підсумував Кривенко.

Нагадаємо, що до БПП ці депутати долучилися напередодні голосування за кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. На момент долучення вони деякий час були позафракційними депутатами. Проте спочатку вони були обрані до парламенту як представники партії «Самопоміч».

Раніше повідомлялося, що Кривенко очолив партію «Народний Рух України».

Відзначимо також, що «Воля народу» поповнилася двома депутатами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: