Швейцарія продовжила санкції щодо Януковича

Читать на русском
У Швейцарії прийняли рішення на рік продовжити заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича.
Віктор Янукович

У Швейцарії прийняли рішення на рік продовжити заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться на сайті Федеральної ради Швейцарії, інформує «Слово і Діло».

Порошенко vs. Янукович: яких помилок екс-режиму припускається чинна влада10 грудня в столиці пройшов другий марш за імпічмент президента, який організували прихильники Саакашвілі, а ситуація навколо самого політика набирає обертів. Оцінку подіям і політиці влади дали експерти.

«Рішення Федеральної ради про продовження терміну заморожування активів є виправданим, оскільки його мета ще не повністю досягнута, а правові умови його продовження залишаються в силі. Очікується, що це продовження на один рік призведе до відчутного прогресу в розгляді і збільшить ймовірність повернення активів в країну походження», - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що аналогічне рішення прийняли щодо екс-президента Тунісу Бен Алі.

Його активи заморозили в 2011 році. У відомстві зазначили, що метою цього рішення є підтримка судової співпраці між Швейцарією і цими двома державами.

Як повідомлялося, раніше Оболонський райсуд Києва відмовив у відводі колегії суддів адвокатам екс-президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, адвокат Януковича Віталій Сердюк зазначив, що захист планує викликати на допит першого президента України Леоніда Кравчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: