Закон про деокупацію Донбасу та звільнення українських полонених: що вирішить ВР

Читать на русском
У Порошенка вважають, що поспіх із ухваленням президентського законопроекту про деокупацію Донбасу може зашкодити звільненню українських полонених.

Відтермінування ухвалення президентського законопроекту про деокупацію Донбасу, пов`язане з необхідністю звільнення до Нового року українських полонених.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», член комітету з нацбезпеки та оборони Олександр Бригинець.

Обмін полоненими: Геращенко сподівається на СШАВіце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що в питанні звільнення заручників на окупованих територіях Донбасу Україна сподівається на допомогу США.

«Ухвалення цього закону сьогодні, завтра чи післязавтра може стати приводом для Путіна скасувати обмін. І таким чином десятки наших військовополонених не зможуть потрапити додому. Чи хочемо ми цього? Ні, не хочемо. Я вважаю, якщо потрібно задля якихось важливих речей потерпіти, то значить, маємо потерпіти», – сказав [Бригинець.

За його словами, відтермінування розгляду проекту на певний час не зашкодить процесу деокупації, але може бути критично важливим для полонених.

«Я не вірю, що ухвалений цього тижня закон різко змінить ситуацію, пришвидшить процес деокупації порівняно з тим, якщо він буде ухвалений на початку наступного року», – сказав нардеп.

Нагадаємо, раніше спікер Андрій Парубій повідомив, що ключовим законопроектом останнього пленарного тижня року буде законопроект про деокупацію Донбасу. Але 18 грудня під час Погоджувальної ради віце-спікер Ірина Геращенко зазначила, що законопроект №7163 про реінтеграцію Донбасу потребує додаткових консультацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: