Імпічмент президента США: чому Трамп може повторити долю Хрущова

Читать на русском
Андрій Єрмолаєвполітолог

Прихід Трампа – це великий корпоративний компроміс бізнесу, що став причиною конфлікту всередині вже досить великого за складом професійного політичного клану.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, оцінюючи ймовірність імпічменту президента США в зв'язку з останніми подіями.

«Американці звикли до того, що в політику йдуть люди, готуючись цілковито, а тут раптом такий переворот. Прихід Трампа можна порівняти з приходом Хрущова, що стало початком демонтажу сталінської епохи, але водночас і причиною великого корпоративного конфлікту, що спричинило зміни в країні та в світі. Це зіграло злий жарт. Хрущов безславно пішов, довго виправдовуючись», – зазначив політолог.

На його думку, Трамп може опинитися у схожій ситуації, лише в американській політиці.

«Його сфера інтересів, погляди вже призводять до трансформацій геополітичного середовища, традицій професійної політичної дипломатії, яка була в останні десятиліття», – підкреслив політолог.

Річ не не в тім, що Трамп діє нестандартно, а в тому, що він змінює правила подвійної політики. Трамп робить політику прямолінійною. Він договороздатний та переводить політику в площину меркантилізму.

«Свідченням цьому є переговори з Китаєм. Трамп створює нові умови для великих компромісів. Але в американській політиці це великий подразник», – пояснив експерт.

«Не виключено, що його доля у нього може бути схожою на долю Микити Хрущова. Він багато що змінить в країні та світі, але навряд чи протримається на президентській посаді довго. Два терміни йому точно не світять. Не виключено, що останні роки президентства будуть пов'язані з кризою та спробами імпічменту», – резюмував Андрій Єрмолаєв.

Вісім фактів про імпічмент президента в США – в матеріалі за посиланням.

Як відомо, раніше видавець журналу Hustler Ларрі Флінт запропонував 10 мільйонів доларів за матеріали, за допомогою яких можна буде розпочати процедуру імпічменту Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: