Як мажоритарники Сумської області виконують обіцянки щодо агропрому?

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками депутатів, обраних в одномандатних округах. Сьогодні подивимося, як свої обіцянки перед аграрними виробниками виконували мажоритарники Сумської області.

На сьогодні в області налічується 6 окремих виборчих округів: у Сумах, Білопіллі, Глухові, Шостці, Ромнах та Охтирці. При цьому єдиним із мажоритарників області, хто не торкався в своїх обіцянках теми агропромисловості, є Олег Медуниця, обраний за 159-м одномандатним округом у Сумах.

Інші п'ять депутатів такі обіцянки давали, проте похвалитися їх виконанням вони поки не можуть – на сьогодні за мажоритарниками тут не зафіксовано жодної виконаної обіцянки перед сільгоспвиробниками, зате провалені є.

Так, екс-регіонал, а нині член депутатської групи «Воля народу» Ігор Молоток за час роботи Верховної Ради чинного скликання вже встиг провалити свою обіцянку підняти в області закупівельні ціни на молоко до 5 грн/л – депутат так і не вніс до парламенту відповідний законопроект.

Також у нардепа ще дві провалені обіцянки з аграрної тематики з парламенту минулого скликання: в 2012-му він обіцяв збільшити дотації сільгоспвиробникам і вдосконалити лізингові схеми закупівель сільгосптехніки.

Крім того, встиг провалити свою обіцянку запровадии додаткові збори з орендарів землі на розвиток села й член фракції «Блоку Петра Порошенка» Микола Лаврик. У своїй передвиборчій програмі він запевняв виборців, що відповідна процедура буде ухвалена вже в 2015 році, але реалізована вона так і не була.

За мажоритарником із Глухова Андрієм Деркачем досі значиться програмна обіцянка збільшити ставки плати за оренду земельних паїв: відповідний законопроект він подав ще наприкінці 2014 року, проте той усе ще очікує розгляду у ВР.

В активі Деркача також є і провалена обіцянка з ВР минулого скликання: в 2012-му році він обіцяв законодавчо ввести програму з гучною назвою «Інтегральне село», проте так і не реалізував це на практиці.

Поки не отримала певного статусу обіцянка Олександра Сугоняко (БПП) всебічно сприяти агрофірмі «Псел»: після візиту на неї депутат поставив підприємство в приклад іншим аграрним виробникам за турботу про місцевих мешканців.

Також поки не просувається реалізація обіцянки мажоритарника з Охтирки Владислава Бухарєва («Батьківщина») – в своїй програмі депутат обіцяв залучити до області інвесторів для створення нових підприємств, проте досі не вніс до парламенту відповідні законопроекти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: