Нардеп Безбах уже друге скликання поспіль не може подати законопроект щодо соціального житла

Читать на русском
Пообіцявши сприяти будівництву доступного житла, Яків Безбах не лише не подав жодного свого законопроекту з теми, але й не голосував за чужий.
Яків БезбахФото з відкритих джерел

Народний депутат Яків Безбах, що представляє у Верховній Раді мажоритарний виборчий округ №24 у Дніпрі, поки що не демонструє особливої волі до виконання своєї обіцянки щодо будівництва соціального житла, хоча обіцяє посприяти питанню вже понад три роки.

Дану обіцянку «Слово і Діло» взяло з його передвиборчої програми, оприлюдненої ще восени 2014 року.

Тоді Безбах писав: «За рахунок державного бюджету необхідно сформувати в окрузі замовлення на будівництво соціального та доступного житла для малозабезпечених сімей, людей з обмеженими фізичними можливостями, для молоді, працівників бюджетної сфери».

Відтоді минуло вже три роки, але кроків до реалізації цієї обіцянки аналітики «Слова і Діла» поки що не побачили: народний депутат не лише не зареєстрував за цей час жодної законодавчої ініціативи, що сприяла би пожвавленню в питанні будівництва соціального житла, але й не голосував за відповідний законопроект колег із парламенту. Так, 16 березня Верховна Рада ухвалила закон щодо реалізації державних житлових програм «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва», проте серед 265 голосів депутатів «за» голосу Безбаха не було – він утримався.

Таким чином, жодне зобов’язання народного депутата не отримало статус «виконано». Однак найцікавіше навіть не це, а те, що аналогічну обіцянку, балотуючись на цьому ж окрузі, Безбах давав напередодні виборів у 2012 році. Через дострокове припинення повноважень Верховної Ради «Слово і Діло» направило її до архіву, а депутат, вочевидь, вирішив не обтяжувати себе написанням нової програми й у 2014-му скопіював її слово в слово – принаймні в тій частині, де йдеться про будівництво соціального житла.

«Слово і Діло» й надалі залишиться відданим читачем програми народного депутата й обов’язково з’ясує, чи виконає він її цього разу. А поки що в його «активі» 1 обіцянка в розділі «не виконано», 0 – у розділі «виконано» та 7 – «у процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: