Політв'язень Кольченко домагається зустрічі з українським консулом

Читать на русском
Український політв'язень, кримчанин Олександр Кольченко, якого утримують у російській в'язниці, домагається зустрічі з українським консулом.

Український політв'язень, кримчанин Олександр Кольченко, якого утримують у російській в'язниці, домагається зустрічі з українським консулом, незважаючи на відмови російської сторони.

Про це заявила його адвокат Світлана Сидоркина, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реаліі».

«Він неодноразово подавав заяви, йому відмовляли на підставі того, що він є громадянином Російської Федерації. Він хоче з’ясувати питання щодо можливості його обміну, чи обговорюється це питанняі, що робить консул в цьому контексті», - зазначила вона.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Адвокат повідомила, що нарікань на умови утримання у Кольченка немає. Він також не скаржиться на ставлення адміністрації колонії та інших ув'язнених.

«Саша нудьгує і дуже хотів би побачити когось зі своїх знайомих. Мама до нього на побачення приїжджає, може бачитися з адвокатами. Він уже закінчив навчання за фахом і з вересня там починають нові курси, хоче піти ще спеціальність отримати. Читає книги, по можливості повідомлення ЗМІ, але в основному інформація йде від телебачення», - розповіла Сидоркина.

25 серпня 2015 року російський суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму, а Олександра Кольченка – до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна має посилити роботу контррозвідки та військових, щоб знаходити російських агентів та військових злочинців, яких можна обміняти на українських політв'язнів.

Своєю чергою, Ірина Геращенко вважає, що Євросоюз має вимагати від Путіна звільнення Олега Сенцова й усіх українських заручників, а також негайно запровадити санкції проти росіян, причетних до незаконного утримання наших громадян у тюрмах РФ і на окупованих територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: