Перед вбивством Вороненкова його водія викрали в Білорусі агенти ФСБ – вдова

Читать на русском
Напередодні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова його водія викрали в Білорусі співробітники російського ФСБ і допитували 12 годин.
фото: скріншот

Напередодні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова його водія викрали в Білорусі співробітники російського ФСБ і допитували 12 годин.

Про це в інтерв'ю телеканалу ZIK розповіла вдова Вороненкова Марія Максакова, повідомляє «Слово і Діло».

«Їде наш водій напередодні, перетинає кордон Білорусі... На блок-посту Гомеля зупиняють водія і туди викликаються нібито прикордонники. А насправді приїздять два автобуси з ФСБ-шниками, нашого водія крадуть», – заявила Максакова.

За словами вдови Вороненкова, після цього водія відправили в Брянську область РФ, де допитували 12 годин.

Порошенко назвав вбивство Вороненкова російським терактомПрезидент України Петро Порошенко назвав вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова у центрі Києва актом тероризму з боку Російської Федерації.

«Вони викрали людину з території Білорусі, конвоювали його в Брянську область, там вони утримували його протягом 12 годин, позбавили зв'язку, не годували, не давали спати, задавали безліч питань... Коли в результаті Влад (водій – ред.) все-таки перетнув кордон України і приїхав в цей же самий ранок до Києва, у Дениса сталося якесь полегшення... Замість того, щоб подумати, для чого все це було», – розповіла Максакова.

На думку дружини загиблого депутата Держдуми, цим фактом повинні зайнятися спецслужби Білорусі.

«Це що було таке?... Після цього мені будуть говорити, що російські спецслужби, ФСБ не мають стосунку до того, що сталося? Вони були настільки втягнуті, настільки всередині всього», – зазначила Максакова.

При цьому вона підкреслила, що володіє даними про людей, які викрадали водія і може їх надати, проте не вважає президента РФ Володимира Путіна причетним до вбивства свого чоловіка.

«Я все одно не вважаю, що Путін був у курсі того, що станеться 23 марта... Я вважаю, що вони (ФСБ – ред.) зробили те, що вони хотіли і мріяли зробити», – заявила Максакова.

Нагадаємо, Денис Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня. Його охоронець встиг поранити кілера, який пізніше помер в лікарні. За даними слідства, в день вбивства Вороненков прямував на зустріч з іншим екс-депутатом Держдуми РФ Іллею Пономарьовим. Перед нею він мав намір зустрітися зі своїм водієм Владиславом Тихонькиним, якого перед цим затримували представники ФСБ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: