«Вікно в Європу»: залізничні рейси з України до Європи в 2017 році

Читать на русском

Невдовзі Європа відкриє кордони для українців і подорожі до країн ЄС стануть відчутно доступнішими. Проте, обравши маршрут або точку призначення, українські туристи постануть перед вибором: як дістатися до омріяної країни? І оскільки поки що дозволити собі подорожувати літаком може далеко не кожен потенційний турист (а дехто принципово обирає наземний транспорт із міркувань безпеки), «Слово і Діло» знайомить Вас із європейськими маршрутами, які пропонує своїм пасажирам (або найближчим часом планує запустити) «Укрзалізниця».

У зв‘язку зі спрощенням візового режиму з Європою «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, в які міста країн ЄС «Укрзалізниця» запустила або планує розпочати залізничні рейси.

На початку грудня 2016 року українські народні депутати і члени Сейму Польщі закликали своїх залізничних перевізників опрацювати можливість запуску маршруту Київ-Краків-Париж.

9 грудня 2016 року керівник «Укрзалізниці» Войцех Балчун пообіцяв до кінця року запустити швидкісний поїзд за маршрутом Київ-Львів-Перемишль і виконав свою обіцянку – наразі цей маршрут є єдиним наявним, інші ще не запущені.

20 січня 2017 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв до кінця року запустити кілька нових поїздів в Польщу, Угорщину і Словаччину, а 25 січня начальник УЗ заявив про намір запустити потяги сполученням з Польщею, Австрією і Болгарією.

10 лютого стало відомо про підготовку запуску рейсів з Ковеля в Хелм (перший поїзд за маршрутом вирушить вже скоро – 12 червня), а також з Мукачева в Будапешт і з Ужгороду в Кошице.

27 березня голова Мінінфраструктури розповів про підготовку прямого ж/д сполучення за маршрутом Київ-Софія.

З наближенням безвізу кількість запланованих маршрутів в єврозону почала рости. Так, в кінці квітня Балчун пообіцяв запустити три нові поїзди: в Румунію, Угорщину і Словаччину.

У свою чергу в Мінінфраструктури заявили про необхідність відкриття нових рейсів в Польщу, Словаччину, Німеччину, Угорщину та Румунію.

Нагадаємо, з 1 серпня «Укрзалізниця» запустить перший поїзд за маршрутом Львів-Краків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: