Гройсман доручив захистити майно ОПЗ

Читать на русском
У Кабінеті міністрів України зробили кроки для захисту майна ОПЗ, а також перевірки його роботи.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Фонду державного майна, а також Міністерству юстиції вжити вичерпних заходів для захисту майна Одеського припортового заводу.

Про це він сказав в ході засідання Кабінету міністрів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Урядове доручення – ФДМ вжити вичерпних заходів щодо захисту інтересів держави. Будь ласка, якщо потрібно, міняйте керівництво заводу, негайно. Юристів – негайно. І Мін'юсту таке ж доручення – вжити всіх вичерпних заходів щодо захисту держмайна», – сказав він.

Своєю міністр юстиції Павло Петренко запропонував, щоб уряд витребував у ФДМ і ОПЗ матеріали щодо супроводу судового позову з Ostchem і передало їх до Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

«Щоб провести перевірки з приводу можливих посадових злочинів з боку посадових осіб як ОПЗ, так і ФДМ, супроводжуючих цю справу. Хочу нагадати, коли це рішення Стокгольмського арбітражу (з приводу боргу ОПЗ перед Ostchem – Ред.) з'явилося, уряд давало доручення негайно оскаржити це рішення... рішення не було оскаржене навіть по процедурах, визначених регламентом Стокгольмського арбітражу», – сказав він.

Гройсман підтримав таку ініціативу і повідомив, що направить в НАБУ і ГПУ запит на цю тему.

Нагадаємо, 18 травня 2016 року прем'єр-міністр заявив, що до аукціону для приватизації ОПЗ не будуть допущені підприємства країни-агресора.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман загалом дав 354 обіцянки, з яких 200 виконав, а 87 – провалив. Рівень його відповідальності – 56%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: