НАБУ розслідує кілька справ щодо ОПЗ – Ситник

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро України розповіли про декілька справ, які стосуються корупції на Одеському припортовому заводі.

Щодо корупції на Одеському припортовому заводі детективами Національного антикорупційного бюро ведеться кілька розслідувань, одне з яких вже перебуває в суді, а друге – поки розслідується.

Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«У справі, яка скерована до суду, два підозрюваних – Перелома і Щуріков. Ця справа стосується розтрати коштів держпідприємства в сумі понад 200 млн грн при розрахунках за газ. Ще одна справа перебуває в роботі: там зараз досліджується дещо інша сторона діяльності ОПЗ», – сказав Ситник.

За його словами, другий епізод стосується трейдера Newscope Estates Limited, його розслідування ще не закінчене.

«Розслідування цього епізоду ведеться. Направлені запити в рамках міжнародної правої допомоги в низку країн, серед яких – Латвія і Великобританія», – зазначив директор НАБУ.

Ситник додав, що у першій справі, яка вже в суді, засідання проводяться раз на два місяці, і на його думку, можна сказати що взагалі не слухається.

Нагадаємо, раніше суд відмовив в арешті рахунків ОПЗ.

Слід також зазначити, що відповідно до моніторингу «Слово і Діло», Ситник дав 13 обіцянок, із яких 5 – виконав, а 6 – провалив. Рівень його відповідальності – 38%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: