Суд відмовив в арешті рахунків ОПЗ

Читать на русском
Господарський суд Одеської області відмовив компанії Укртрансгаз в задоволенні клопотання про накладення арешту на банківські рахунки Одеського припортового заводу.

Господарський суд Одеської області відмовив «Укртрансгазу» у задоволенні клопотання про накладення арешту на банківські рахунки найбільшого виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Мова йде про розгляд позову про стягнення 434,04 млн гривень боргу з ОПЗ за послуги балансування газу, які нібито надані Укртрансгазом заводу у червні 2016 року, повідомляє агентство Українські Новини, передає «Слово і Діло».

«Укртрансгаз» просив про накладення арешту на банківські рахунки і мотивував це тим, що 6 березня Южненський міський суд Одеської області задовольнив клопотання Ostchem Holdings Limited(Кіпр) про визнання в Україні рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма від 25 липня 2016 року, яким той вирішив стягнути з ОПЗ $193,258 млн боргу за природний газ (за договором від січня 2013) і 57,977 млн доларів пені за несвоєчасну оплату (сумарно - $251,235 млн).

Разом з тим суд призначив судову експертизу за позовом «Укртрансгазу» на предмет того, чи дійсно оператор ГТС надавав ОПЗ послуги балансування газу в червні 2016.

У зв'язку з призначенням експертизи суд призупинив розгляд позову «Укртрансгазу» до ОПЗ.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» вимагає заарештувати банківські рахунки ОПЗ.

Нагадаємо, що раніше Фонд державного майна України назвав дату повторної приватизації ОПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: