Гройсман планує продавати держпідприємства через ProZorro

Читать на русском
Гройсман зазначив, що такі процедури дозволяють проводити приватизацію за допомогою прозорих електронних систем.

Кабінет міністрів доручив відпрацювати пілотний проект з продажу об'єктів малої приватизації через електронну систему публічних закупівель ProZorro.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт Кабміну.

Гройсман зазначив, що такі процедури дозволяють проводити приватизацію за допомогою прозорих електронних систем. За його словами, відкритий продаж неефективних державних підприємств буде сприяти викоріненню корупційних схем.

«Про що йде мова - є невелике державне підприємство, яке може бути продане. Його можна продавати якимись невідомими схемами, а можна продавати абсолютно прозоро - через електронний майданчик: хто зареєструвався, той купив», - сказав він.

«Кожному українцю, підприємцю не треба йти на поклін до чиновника і займатися корупцією, щоб щось купити, - він вийшов на електронний реєстр, подивився, якщо є якийсь об'єкт, який його цікавить для розвитку свого бізнесу, він зробив електронну заявку, взяв участь в електронних торгах - і все, немає жодних проблем», - підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр закликав швидко внести прийняті пропозиції в робочому варіанті.

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко заявив, що якщо пілотний проект буде успішним, його поширять на продаж великої частини неефективних державних підприємств.

Раніше Гройсман доручив Фонду державного майна, а також Міністерству юстиції вжити вичерпних заходів для захисту майна Одеського припортового заводу.

Також прем'єр прокоментував побиття тітушками ветеранів АТО в Дніпрі і закликав ідентифікувати і покарати його учасників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: