У НАБУ поскаржилися на тиск і погрози з боку «Народного фронту»

Читать на русском
В НАБУ поскаржились на погрози та тиск з боку депутатів від «Народного фронту» та вимагають керівництво партії вгамувати своїх однопартійців.
Національне Антикорупційне Бюро

У НАБУ заявляють про тиск з боку нардепів від «Народного фронту» на суддю, який обирає запобіжний захід для затриманих напередодні екс-нардепа Миколи Мартиненка та заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Переломи.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на інформацію Нацонального антикорупційного бюро.

«Під час судового засідання, яке відбувалося 21 квітня у приміщенні Солом'янського суду, були присутні більше 10 нардепів та декілька діючих міністрів від партії «Народний фронт». Деякі з них поводилися вельми зухвало, погрожували судді та прокурорам. Зокрема, депутати Логвинський та Пинзеник заявили слідчому судді Бобровнику, що його очікує «доля суддів Киреєва та Чауса», - йдеться у заяві.

За даними НАБУ, деякі інші заяви присутніх у залі суду політиків на адресу Національного антикорупційного бюро та САП, «зокрема й про те, що новостворені антикорупційні органи відпрацьовують «замовлення Кремля», «розвалюють коаліцію« та переслідують «героя Майдану», взагалі виходили за межі здорового глузду та етики державного діяча».

Справа «сірого кардинала» Яценюка: чому НАБУ «взяло» Мартиненка і чим буде шантажувати НФПолітичний аналітик оцінив роботу НАБУ і пояснив, чому детективи взялися саме за справу Мартиненка, і чи призведе це до виходу НФ з коаліції.

«НАБУ закликає керівництво партії «Народний фронт» ... вгамувати своїх однопартійців, оскільки вони своєю поведінкою не лише заважають правосуддю, але й знищують довіру, яка ще лишилася у суспільства до державних інститутів», - заявили в НАБУ.

Нагадаємо, що адвокат колишнього народного депутата Миколи Мартиненка Петро Бойко заявляє, що у його підзахисного немає 300 мільйонів гривень, які потрібні для виплати застави.

Зазначимо, що 3 жовтня 2016 року народний депутат України Павло Пинзеник заявив, що фракція «Народного фронту» ініціюватиме запровадження візового режиму із Російською Федерацією. Побачимо, чи зможе політик виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: