У Мартиненка немає 300 мільйонів гривень застави – адвокат

Читать на русском
Адвокат колишнього народного депутата Миколи Мартиненка Петро Бойко заявляє, що у його підзахисного немає 300 мільйонів гривень, які потрібні для виплати застави.
фото: theflightreviews.com

Адвокат колишнього народного депутата Миколи Мартиненка Петро Бойко заявляє, що у його підзахисного немає 300 мільйонів гривень, які потрібні для виплати застави.

Про це він заявив сьогодні біля Солом'янського райсуду Києва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Згідно із законодавством, сума застави повинна бути такою, щоб клієнт міг її оплатити. В Україні дуже мало людей, які можуть заплатити 300 мільйонів гривень. Мій підзахисний також її заплатити не зможе», – сказав Бойко.

У НАБУ розповіли подробиці розслідування схеми розкрадання коштів СхідГЗКУ Національному антикорупційному бюро України розповіли подробиці слідства щодо розкрадання коштів СхідГЗК.

При цьому він зазначив, що Мартиненка захищатимуть ще два адвоката, і висловив надію, що екс-депутата візьмуть на поруки його колишні соратники по партії.

Нагадаємо, партія «Народний фронт» має намір просити Солом'янський райсуд Києва відпустити екс-депутата на поруки.

20 квітня 2017 року НАБУ затримало Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Справа стосується поставки уранового концентрату на ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». Казахстанський постачальник продав 601 тонну сировини посереднику – австрійської компанії Steurmann – за 57,47 млн ​​доларів, а СхідГЗК потім викупив за 74,75 млн доларів. НАБУ стверджує, що Steurmann пов'язана з Мартиненком.

САП просить суд заарештувати його на два місяці з можливістю виходу під заставу в розмірі 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагає заставу 100 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: