День Землі: який «спадок» дістанеться майбутнім поколінням?

Читать на русском

Відомо, що кожна епоха в історії людства залишає в землі певний слід – свого роду «культурний пласт», за допомогою якого історики можуть з'ясувати, ким були і чим займалися наші предки. Якщо коли-небудь історики майбутнього під час розкопок дістануться слідів цивілізації, що їх залишило нинішнє покоління, то знайдуть там, швидше за все, гору будівельного сміття, пластику й... підгузків. Так-так, як виявилося, така незамінна у певні періоди життя сучасної людини річ може розкладатися в природі протягом більш п'яти сотень (!) років.

Сьогодні, в День Землі, який з ініціативи ООН відзначається щороку 22 квітня, пропонуємо ознайомитися з тим, якої шкоди завдають природі найбільш поширені види побутових відходів.

Особливу увагу на цю інформацію варто звернути любителям відпочинку на природі. Скажімо, залишені на місці пікніка паперові серветки пролежать там 2-3 тижні, огризок яблука – місяць, консервна банка – 10 років. Сигаретному недопалку, щоб розкластися, треба від 10 до 12 років, скляній або пластиковій пляшці – понад 100 років, поліетиленовому пакету – більше 200 років.

Нагадаємо, 12 квітня міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив про намір ліквідувати Державну екологічну інспекцію. Днями ж «Слово і Діло» опублікувало оновлену карту «подорожей» львівського сміття країною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: