В Україні істотно знизився видобуток вугілля – Держстат

Читать на русском
Видобуток кам'яного вугілля в Україні в березні 2017 р. порівняно з відповідним періодом 2016 р. зменшилася на 17,7 відсотків і склала 2 млн тонн.

Видобуток кам'яного вугілля в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, р. Севастополя та частині зони проведення АТО) в березні 2017 р. порівняно з відповідним періодом 2016 р. зменшилася на 17,7% і склав 2 млн тонн.

Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат), в сьогоднішньому звіті по промисловому виробництву в Україні, передає «Слово і Діло».

До того ж, видобуток вугілля до лютого 2017 р. збільшилася на 1,4%. За 3 місяці було видобуто 6,7 млн тонн вугілля, що на 11,3% менше відповідного періоду 2016 р.

Зазначимо, видобуток вугілля в Україні суттєво скоротилася з початку бойових дій на Донбасі навесні 2014 р., адже саме там знаходилася велика частина вугільних шахт країни.

26 січня 2017 року під керівництвом кількох народних депутатів почалася блокада окупованих районів Донбасу.

16 березня 2017 року Президент України Петро Порошенко запровадив у дію рішення РНБО про транспортну блокаду окупованих районів Донбасу, згідно з яким було припинено переміщення вантажів (у тому числі, і вугілля) через лінію дотику.

Нагадаємо, видобуток вугілля в Україні за 2016 рік зріс на 4,7%.

Зазначимо, раніше Володимир Гройсман провалив обіцянку переобладнати перший блок Трипільської ТЕС під газове вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: